Pers Kit

 

MEDIADOWNLOADS

Logo’s (zip 7 MB )

Meer beeldmateriaal (zip 3 MB)

Persbericht PDF (123kB).

Flyer A5 (PDF 400kB)

Poster A2 (PDF 400kB)

Two Pager (PDF 189kB).

 

Basistekst compact

OPEN CALL – Posters for the planet – a competition for a better world

Deze posterwedstrijd is de gedroomde kans om naast prijzen van 1.000 tot 10.000 euro ook een reizende tentoonstelling en een landelijke klimaatcampagne te winnen. Stuur voor 1 september een poster in die een nieuwe beweging en ander milieubewustzijn op gang brengt. Ontwerpers, kunstenaars, creatieven: iedereen met een goed idee kan meedoen. Kijk hier hoe je kunt uploaden, wat je kunt winnen en meer achtergrond.

Posters for the Planet is een initiatief van de Turing Foundation.

 

Basistekst context

OPEN CALL – Posters for the planet – a competition for a better world

De posterwedstrijd Posters for the Planet is de gedroomde kans om naast prijzen van 1.000 tot 10.000 euro ook een reizende tentoonstelling en een landelijke klimaatcampagne te winnen. De Turing Foundation roept iedereen met een goed idee op om een poster te ontwerpen die een nieuwe beweging en ander milieubewustzijn in gang zet.
Zo’n beweging is nodig want uit onderzoek blijkt dat weliswaar bijna 80 procent van de Nederlanders bezorgd is over het klimaat, maar dat het in praktijk lastig blijkt om die zorg om te zetten in actie. De winnende poster voor deze wedstrijd richt zich op alle Nederlanders, bevat een duidelijke call to action en maakt het verschil tussen toekijken en meedoen.
De deadline voor insturen is 31 augustus. Op 16 oktober worden in ARTIS – Groote Museum de tien winnaars bekend gemaakt. De selectie wordt gedaan door een vijfkoppige vakjury die bestaat uit gedragswetenschapper Reint Jan Renes; directeur Urgenda Marjan Minnesma; conservator Stedelijk Museum Amsterdam Thomas Castro; politiek tekenaar Jip van den Toorn en directeur Klimaat van de Turing Foundation Lian Heinhuis.

Kijk op postersfortheplanet.org voor meer achtergrond over de posterwedstrijd en hoe je kunt inzenden.

Posters for the Planet is een initiatief van de Turing Foundation.