Over ons

 

Organisatie

Initiatiefnemer van Posters for the Planet is de Turing Foundation, een erkend ANBI-fonds, opgericht in 2006 dat een bijdrage wil leveren aan een betere wereld en een betere samenleving, nu en in de toekomst. De kernactiviteit is het toekennen van gelden aan projecten die aan die missie bijdragen. De combinatie van een posterwedstrijd met een klimaatcampagne past goed in het beleid van de foundation.

 

 

De Jury

Een vijfkoppige vakjury maakt op 16 oktober de prijzen en winnaars bekend van de wedstrijd Posters for the Planet. De jury is breed samengesteld uit wetenschappers, ontwerpers en vertegenwoordigers van milieuorganisaties.

Marjan Minnesma

Directeur stichting Urgenda

Marjan Minnesma (1966) is oprichter en directeur van stichting Urgenda die bij de rechter afdwong dat de overheid meer moet doen om klimaatdoelen te halen. Minnesma werkt bij Urgenda aan concrete oplossingen op het gebied van klimaat en biodiversiteit die het verduurzamingsproces versnellen.

Reint Jan Renes

Gedragswetenschapper – commissie Inclusieve Verduurzaming

Gedragswetenschapper Reint Jan Renes (1970) is lid van de commissie Inclusieve Verduurzaming van de Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur. Als lector bij Hogeschool van Amsterdam onderzoekt hij hoe gedragsverandering de strijd tegen klimaatverandering ondersteunt.

Jip van den Toorn

Illustrator o.a. Volkskrant

Jip van der Toorn (1993) is een illustrator, gezichtsbepalend politiek tekenaar voor onder meer de Volkskrant. Ze won in 2022 de Inktspotprijs, de prijs voor de beste politieke tekening in Nederland, met een cartoon over het dilemma: hoe draag ik echt bij aan het bestrijden van de klimaat-crisis?

Lian Heinhuis

Directeur Klimaat en biodiversiteit

Lian Heinhuis (1987) is  directeur Klimaat en Biodiversiteit bij de Turing Foundation, de initiatiefnemer van Posters for the Planet. Ze werkt aan de overgang  naar duurzame energie-opwekking en is fractievoorzitter en duurzaamheidsexpert van de PvdA in de gemeenteraad van Amsterdam.

Thomas Castro

Kunstenaar & Curator Stedelijk Museum Amsterdam

Thomas Castro is curator in het Stedelijk Museum Amsterdam, waar hij een van de grootste collecties grafisch werk in Nederland beheert. Hij was oprichter en ontwerper bij het bekroonde ontwerpbureau LUST en is expert op het gebied van beeldcultuur en maatschappelijke campagnes.

ContaCt

info@postersfortheplanet.org
+ 31 20 – 520 00 10