FAQ

FAQ POSTERS FOR THE PLANET

Q Ik ben geen professionele designer of kunstenaar, kan ik toch meedoen?
A Zeker! Alle Nederlanders kunnen een poster insturen. In de oproep voor de wedstrijd focussen  wij op creatieve makers maar iedereen kan meedoen.

Q Is er een maximum aantal posters wat ik kan insturen?
A Elke deelnemer mag maximaal 3 posters insturen.

Q Waar moet mijn poster over gaan?
A Kies je eigen focus en toon: wat moet anders, welke thema’s zijn cruciaal? We zijn op zoek naar een poster die nieuw perspectief biedt in de klimaatdiscussie. Eén alleszeggend beeld met een duidelijke call to action. Maar tot wie je je richt en wat je precies vertelt is aan jou! Het is belangrijk dat de posters mensen raakt en aan kan zetten tot duurzaam gedrag.

Q Wanneer hoor ik of ik heb gewonnen?
A De jury komt begin september samen. Je hoort voor 16 oktober 2024 van ons of je genomineerd bent voor een prijs. 

Q Mag mijn poster ook Engelse tekst bevatten?
A Ja, maar de campagne met winnende posters vindt alleen in Nederland plaats en moet communiceren met een Nederlands publiek. 

Q Wat gebeurt er met mijn poster na het insturen?
A We gaan zorgvuldig met jouw digitale bestand om. We delen het met onze juryleden en bewaren een digitaal exemplaar voor ons archief. Indien je meedoet aan de wedstrijd, onderteken je de algemene voorwaarden voor deelname. Hierin staat verder uitgelegd wat er met jouw inzending kan worden gedaan. 

Q Ik heb een oude poster liggen die ik wil insturen, kan dat?
A De Inzending dient nieuw vervaardigd te zijn door jouzelf en van na 31-12-2023 te dateren.

Q Kan ik mijn poster ook per post sturen?
A Insturen is alleen digitaal mogelijk via de website http://postersfortheplanet.org. Inzendingen die we op een andere manier ontvangen worden niet in behandeling genomen.

Q Wie is de Turing Foundation?
A De Turing Foundation is een vermogensfonds, opgericht in 2006 door Pieter en Françoise Geelen. De Turing Foundation wil een bijdrage leveren aan een betere wereld en een betere samenleving, nu en in de toekomst.

Q Wat is de klimaatcampagne die je kunt winnen?
A De selectie van de vakjury wordt ingezet voor een landelijke klimaatcampagne die vanaf het najaar van 2024 wordt uitgerold. De winnende beelden zijn vooral zichtbaar in de openbare ruimte, in diverse Nederlandse musea en verschillende media. Ook worden creatieve campagne-elementen gezocht om de posters op alternatieve plekken op te laten duiken.

Q Waarom laten jullie een onderzoek door de HvA uitvoeren in het kader van Posters for the Planet en in hoeverre kan de HvA dit onderzoek onafhankelijk uitvoeren?
A In het kader van Posters for the Planet vindt er een samenwerking tussen de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en de Turing Foundation plaats. De Hogeschool van Amsterdam zal met betrekking tot Posters for the Planet een onafhankelijk onderzoek uitvoeren. Het onderzoek zal door de HvA worden uitgevoerd conform de principes van goed wetenschappelijk onderzoek zoals weergegeven in de meest recente versies van de Nederlandse gedragscode wetenschappelijke integriteit en de European Code of Conduct for Research Integrity. De Turing Foundation heeft geen invloed op de opzet, uitvoering en analyse van het onderzoek. De resultaten van het onderzoek zullen door de Turing Foundation worden gebruikt in het kader van Posters for the Planet. Denk hierbij aan communicatie rondom de posterwedstrijd en klimaatcampagne. De uitkomsten van het onderzoek staan los van de beoordeling van de winnaars.